Forgógép üzletág

A gyárban háromfázisú, váltakozó áramú indukciós motorok gyártását az 1894-es évben kezdték. Ettől az időtől számítva nehéz lenne az iparban és a villamos vontatásban olyan területet találni, ahol ne alkalmaznák a CG Electric Systems Hungary Zrt. (korábban: GANZ) egyre korszerűbb sorozatmotorjait, vagy egyedi nagygépeit.

A 90-es években a motorjainkat ismét korszerűsítettük, hogy a piaci igényeknek jobban megfelelő, csökkentett súlyú, növelt hatásfokú, alacsony zajszintű termékeket kínálhassunk, amelyek az ipari alkalmazások összes követelményét kielégítik, valamint megfelelnek az IEC és a NEMA ajánlásoknak.

Az új "Micasystem" elnevezésű szigetelési eljárásnak köszönhetően ezeket a motorokat a standard kivitelen túl az EExe EExp és EExn változatban is ajánljuk.

Fő termékeink a csúszógyűrűs és kalickás indukciós motorok (400-1120 mm-es tengelymagasságig), vállalkozunk azonban hasonló méretű szinkrongépek gyártására is.

Legutóbbi fejlesztésünk egy teljesen új felépítésű, két pólusú, kompakt motorsorozat, amelyet elsősorban gázturbinák indítására és szivattyú-hajtásokhoz ajánlunk.
Hűtési módok: nyitott, átszellőzött; levegő-levegő hőkicserélős, levegő-víz hőkicserélős
Építési mód: vízszintes tengelyelrendezés, függőleges tengelyelrendezés
Csapágyazás: zsírkenésű gördülőcsapágyak, olajkenésű csúszócsapágyak
Felhasználási területek: erőművek, cement ipar, vas ipar; bányászat, külszíni bányászat; olaj ipar, kompresszor-, malom- és zúzógépi hajtások, ventillátor és szivattyú hajtások (kazán tápszivattyúk, hűtővízszivattyúk) stb.

Hírek

18 April 2019
08 February 2019