Forgógép üzletág

A gyárban háromfázisú, váltakozó áramú indukciós motorok gyártását az 1894-es évben kezdték. Ettől az időtől számítva nehéz lenne az iparban és a villamos vontatásban olyan területet találni, ahol ne alkalmaznák a CG Electric Systems Hungary Zrt. (korábban: GANZ) egyre korszerűbb sorozatmotorjait, vagy egyedi nagygépeit.

A 90-es években a motorjainkat ismét korszerűsítettük, hogy a piaci igényeknek jobban megfelelő, csökkentett súlyú, növelt hatásfokú, alacsony zajszintű termékeket kínálhassunk, amelyek az ipari alkalmazások összes követelményét kielégítik, valamint megfelelnek az IEC és a NEMA ajánlásoknak.

Az új "Micasystem" elnevezésű szigetelési eljárásnak köszönhetően ezeket a motorokat a standard kivitelen túl az EExe EExp és EExn változatban is ajánljuk.

Fő termékeink a csúszógyűrűs és kalickás indukciós motorok (400-1120 mm-es tengelymagasságig), vállalkozunk azonban hasonló méretű szinkrongépek gyártására is.

Legutóbbi fejlesztésünk egy teljesen új felépítésű, két pólusú, kompakt motorsorozat, amelyet elsősorban gázturbinák indítására és szivattyú-hajtásokhoz ajánlunk.

Hűtési módok: nyitott, átszellőzött; levegő-levegő hőkicserélős, levegő-víz hőkicserélős
Építési mód: vízszintes tengelyelrendezés, függőleges tengelyelrendezés
Csapágyazás: zsírkenésű gördülőcsapágyak, olajkenésű csúszócsapágyak

Felhasználási területek: erőművek, cement ipar, vas ipar; bányászat, külszíni bányászat; olaj ipar, kompresszor-, malom- és zúzógépi hajtások, ventillátor és szivattyú hajtások (kazán tápszivattyúk, hűtővízszivattyúk) stb.

Transzformátor üzletág

A CG Electric Systems Hungary Zrt. egy- és háromfázisú olajszigetelésű transzformátorok tervezését és gyártását végzi szabadtéri és beltéri használatra 600 MVA-ig terjedő teljesítmény és a 750 kV-ig terjedő feszültségtartományban.
A transzformátorok olaj-levegő vagy olaj-víz hűtéssel készülnek (ONAN, ONAF, OFAF, ODAF, OFWF, ODWF hűtések rendelhetők). A transzformátorokat felszereljük a szállításhoz, és az üzemeltetés alatti védelemhez szükséges szerelvényekkel és ellenőrző egységekkel, a speciális követelményeknek megfelelően.

A CG Electric Systems Hungary Zrt.-nél az alábbi transzformátor tervezési irányelveket alkalmazzuk:
  • a speciális megrendelői követelmények kielégítése (zaj, túlterhelhetőség, stb.),
  • az üzemvitel szempontjából optimális veszteségarányoknak megfelelő gazdaságos konstrukció kialakítása,
  • zárlat- és túlfeszültségbiztosság,
  • hosszú termikus élettartam,
  • különleges beépítési igények kielégítése

Hírek

18 April 2019
08 February 2019