• Hívjon minket
  • +36-1-483-6600
 

Project Csepel Alpiq részére

2019 január hónap során CG Systems Üzletága megbízást kapott Csepel Alpiq erőműtől a tervezett új villamos energiával működő forróvíz kazán tápellátás primer és szekunder kiviteli tervei elkészítésére, a szükséges építészeti, telepítési, kábelezési tervezésekre, valamint a védelmek és irányítástechnika felülvizsgálatára. Az új kazán a távfűtés számára állít elő forró vizet.

Korábban 2018-ban Alpiq már megbízást adott CG Transzformátor Üzletágnak egy 15,75/10,5kV-os transzformátor leszállítására és kifejezetten igényelte, hogy a transzformátorszállítás és a rendszer villamos tervezése egy kézben (CG) maradjon, ezért is fordult hozzánk a tervezés ügyében.

A feladat jelentős mértékben eltért a szokásosnak nevezhető alállomási tervezésektől, valamint erre a munkára az erőművi környezet miatt más szabványok és előírások érvényesek. Ennek következtében a helyszín mindennél alaposabb ismerete és a vevővel történő intenzív, folyamatos és interaktív kommunikáció és konzultáció vált szükségessé. De nem csupán a vevővel, hanem a készülék beszállítókkal mint ABB, Coil Innovation GMBH, BFS Industry és nem utolsó sorban a CG Transzformátor Üzletágának tervező és projekt menedzsment kollégáival.

Valamennyi együttműködés remekül működött és a tervek időre elkészültek, így a transzformátor bekapcsolása augusztus 8-án megtörtént, a teljesítésigazolást pedig Csepel Alpiq augusztus 13-án kiadta CG részére.

Külön köszönet az előkészítésben és tervezésben is kiváló munkát végző kollégáknak.

 

Domokos Imre

Systems Üzletág Vezető

Szerencs villamos alállomás tervezési munkái

Célegyenesbe ért a 2017-ben indult Mezőzombor-Sátoraljaújhely vasúti vonalszakasz villamosítása MÁV/NIF részére. A felsővezeték építésével párhuzamosan zajlott Szerencs vontatási transzformátorállomás korszerűsítése és bővítésre is, melynek terveit a CG Electric Systems Hungary Systems üzletága készítette generáltervezőként az engedélyeztetéstől a kiviteli és megvalósulási tervekig bezárólag. Március során megtörtént Szerencs alállomás 132/25kV-os vontatási transzformátorainak feszültség alá helyezése, majd a terveknek megfelelően rendben lezajlott az alállomás 30 napos próbaüzeme.